Loading...
Menu

ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

 

 

ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Α’ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Β’ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι Ενδοσχολικοί Αγώνες Εκφραστικής Ανάγνωσης. Είναι η εκδήλωση στην οποία καταλήγουν οι δραστηριότητες του Ομίλου Εκφραστικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικού Κειμένου. Χάρις στους καθηγητές/-τριες του Ανατόλια, οι οποίοι βοήθησαν στην προετοιμασία των μαθητών/-τριών αλλά και στην αξιολόγησή τους, το επίπεδο των αναγνώσεων ήταν υψηλό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Από τους 58 μαθητές/-τριες του Ανατόλια προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στους Διασχολικούς Αγώνες οι εξής 13 μαθητές/-ριες: Ανδριοπούλου Κατερίνα, Γκλαβίνη Ελισάβετ, Γκογκίδη Μαριαλένα, Καπάζογλου Μάρθα, Καρακιουλάκη Δήμητρα, Κουλούση Αλεξάνδρα, Κουτσούρα Γεωργία, Λαλιώτη Αναστασία, Παπαποστόλου Αντιγόνη, Στογιάννου Αλίκη, Χατζηαδαμίδου Ευγενία, Χατζηδημητρίου Ηλέκτρα και Χατζηασλάνης Δημόκριτος. Τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξένησε τους διασχολικούς Αγώνες Εκφραστικής Ανάγνωσης. Φέτος η συμμετοχή άλλων σχολείων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: στους Αγώνες συμμετείχαν 90 μαθητές/-τριες Γυμνασίου και Λυκείου από 21 σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Συνάδελφοι από τα φιλοξενούμενα σχολεία βοήθησαν μαζί με καθηγητές/τριες του Ανατόλια στην αξιολόγηση των μαθητών.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Στην τελική φάση προκρίθηκαν και διάβασαν τα κείμενά τους οκτώ μαθητές/-τριες:
Βραχνής Στέλιος, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων,
Γκλαβίνη Ελισάβετ, Κολλέγιο Ανατόλια,
Γκογκίδη Μαριαλένα, Κολλέγιο Ανατόλια,
Δελσίζη Χριστιάννα, 2ο ΓΕΛ Εχεδώρου,
Κατσανούλη Θεοδώρα, Σχολή Μωραΐτη,
Μπίκου Μαριάννα, Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος,
Σιμόπουλος-Λέφας Ιωάννης, Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος,
Χατζηδημητρίου Ηλέκτρα, Κολλέγιο Ανατόλια.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φετινού τελικού ήταν:
η κα Αδελαΐς Ισμυρλιάδου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
η κα Ισμήνη Καπάνταη, συγγραφέας,
ο κ. Γεώργιος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης ^2796, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής,
ο κ. Γιάννης Λαλάτσης ^2767, φιλόλογος και πρώην Λυκειάρχης του Κολλεγίου Ανατόλια,
και ο κ. Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας, αρθρογράφος και σεναριογράφος.
Στις δύο πρώτες θέσεις βρέθηκαν μαθήτριες του Ανατόλια, η Μαριαλένα Γκογκίδη που κατέκτησε την πρώτη θέση και η Ελισάβετ Γκλαβίνη που κατέκτησε τη δεύτερη. Το βραβείο για την τρίτη θέση δόθηκε στον Στέλιο Βραχνή από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων. Ο έπαινος στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΠΑΓΛΑΝΗ, ένα βραβείο που δίνεται στον μαθητή/-τρια Γυμνασίου του Ανατόλια που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία κατά την ενδοσχολική και διασχολική φάση των Αγώνων, πήρε η Μαριαλένα Γκογκίδη.

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead